• isy
header.jpg

Medezeggenschapsraad

Wat is de MR?

De wet op de medezeggenschapsraad verplicht elke basisschool om een Medezeggenschapsraad te hebben. De medezeggenschapsraad (MR) is wat de naam zelf al zegt: een orgaan voor medezeggenschap, voor inspraak.
De MR geeft adviezen en neemt besluiten over onderwerpen die met het beleid van de school te maken hebben. Tevens kan de MR zelf initiatieven ontplooien.

Wat doet de MR?

Besluiten die de directie en/of het bestuur wil nemen, worden voorgelegd aan de MR. Op haar beurt kan de MR elk standpunt dat zij heeft te allen tijde kenbaar maken aan de directie of het bestuur.
De MR overlegt met de directie en het schoolbestuur over onderwerpen zoals:
• verbetering van het onderwijs;
• het schoolplan;
• veiligheid (in en rond de school).

Tevens pleegt de MR regelmatig overleg met de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR )die voor alle MR’s het overleg met het bestuur voert. De GMR is ontstaan uit noodzaak i.v.m. de vele MR’s van onderwijsstichting Movare.

Hoe kom je in de MR?

Als er een vacature ontstaat in de oudergeleding van de MR worden er verkiezingen uitgeschreven. Als meerdere ouders zich kandidaat stellen voor deze taak wordt er schriftelijk gestemd. Iedere ouder heeft stemrecht. Een vacature in de teamgeleding wordt door het team ingevuld.

Wat is het verschil met de oudervereniging?

De oudervereniging bestaat uit ouders die helpen bij de organisatie van allerlei schoolactiviteiten. De MR houdt zich meer bezig met het beleid en de organisatie van de school zelf.

De leden van de huidige MR 2020 -2021

Mw. Maud Kicken (ouder) Voorzitter
Mw. Linda Reijnders (ouder)
Dhr. Armand Stevens (ouder)

Personeelsgeleding is op dit moment nog niet bekend. 

Emailadres MR: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BS 't Valder is een school van onderwijsstichting Movare

(C) 2016 BS 't Valder |  site42 webdesign uit Limburg bouwt betaalbare websites op maat site42